VK Cavtat – prvak Hrvatske!

Članak je preuzet sa stranica Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Cavtatu naslov prvaka!

Najbolje vaterpolske nade u Hrvatskoj (dječaci do 12 godina godište 2011. i mlađe) ove godine ima VK Cavtat. Potvrdili su to mladići ovog kluba odličnim igrama na završnom turniru koji je od srijede do ove nedjelje (2. travnja) igran u Splitu, a krajnji su pečat dali pobjedom u finalu u kojem su nadjačali suparnike iz Mladosti, 9:7.

Vaterpolski klub Cavtat - prvak Hrvatske!
Vaterpolski klub Cavtat - prvak Hrvatske!

Cavtat je cijelu utakmicu bio bolja momčad. Zagrepčani su poveli samo kratko u prvom napadu, golom iz peterca, ali vrlo brzo je Cavtat preokrenuo i poveo s tri razlike, 4:1. Ovo su rezultatsko odstojanje u odnosu na Zagrepčane uspjeli održati praktički do kraja. U zadnjoj je četvrtini bilo i 9:5 za Cavtat. Sve u svemu, zaslužena pobjeda i proslava naslova prvaka, a kolika je bila očita nadmoć novog prvaka dovoljno govori i podatak da su svi pojedinačni trofeji također otišli u smjeru juga. Ne samo to. Čak je i nagrada za najuzornije, sportsko ponašanje ili trofej za fair-play također pripao Cavtatu, čiji su se igrači uz odličnu igru, ujedno očito i sjajno ponašali, bili korektni.

Poredak

U utakmici za treće mjesto i brončanu medalju, korčulanski KPK je bio uvjerljiv protiv splitskog Jadrana, 11:3.

U susretu za 5. mjesto, ZPK iz Zagreba je pobijedio Mornar BS 9:8; dok je u utakmici za 7. mjesto Solaris svladao Galeb MR 12:4.

Nagradu za najboljeg igrača Prvenstva Hrvatske zaslužio je Luka Botić (Cavtat); najbolji vratar je Petar Vezilić (Cavtat) i kao što smo naveli, trofej za fair-play također je pripao VK Cavtat.

Čestitamo svim osvajačima medalja i trofeja, ali i svim sudionicima vrlo dobre završnice Prvenstva Hrvatske za uzrast nade.

Petar Vezilić - najbolji vratar PH
Petar Vezilić - najbolji vratar PH
Luka Botić - najbolji igrač PH
Luka Botić - najbolji igrač PH

PODIJELITE OVAJ ČLANAK