VK Cavtat pobjednik
prvenstva Hrvatske!

Dubrovački vjesnik, članak T. Vlašića

KPK je do finala dobio svih šest utakmica, Cavtat je do finala stigao s pet pobjeda i jednim neodlučenim rezultatom, oba sastava su osvojila skupinu u prvom i u drugom krugu prvenstva Hrvatske za nade, mališani rođeni 2010. godine i mlađi, nakon toga bili uspješni i u polufinalu. Bez poraza i jedni, i drugi i nakon četvrte četvrtine finala – 5:5, te su o prvaku odlučivali četverci. Po pet sa svake strane.

KPK je u velikom finalu u svom domu vodio s 1:0 te 2:1 nakon čega je Cavtat nanizao tri pogotka. Domaćin je s dva pogotka izjednačio, Cavtat vodio s 5:4, a KPK izjednačio na 5:5. Samo posljednja minuta utakmice. Cavtat je imao igrača više, ali nakon minute dogovora nije uspio. Zatim je napad imao KPK, ali nakon dogovora nije uspio.

I potom četverci. Netko je morao izgubiti. Izgubio je KPK, Cavtat je bio uspješniji. 

Cavtat je prvak Hrvatske! 

 

KONAČNI POREDAK

Broncu je osvojila zagrebačka Mladost, koja je sa 6:5 pobijedila splitski Jadran. Peti je Zagreb, a šesta ženska U13 reprezentacija Hrvatske za koju su igrale tri Jugašice (Lući Mojaš, Ivona Vlašić i Andrea Stjepović) i jedna Kapekašica (Katarina Oreb).

Nedjelja, 8. svibnja, utakmica za 15. mjesto: OVK POŠK – Osijek 8:13, utakmica za 13. mjesto: POŠK 1937. – Galeb MR 3:8, utakmica za 11. mjesto: Jug AO – Primorje EB 6:5, utakmica za 9. mjesto: Medveščak – Zadar 1952. 8:5, utakmica za 7. mjesto: Mornar BS – Solaris 6:13, utakmica za peto mjesto: Ženska reprezentacija Hrvatske do 13. godina – Zagreb 6:7, utakmica za 3. mjesto: HAVK Mladost – Jadran Split 6:5, finale: KPK – Cavtat 8:9 nakon četveraca.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK