Srebro stiže u Konavle!

Lovili su izjednačenje sve do zadnjih 70ak sekundi finala, Cavtat je doprvak Hrvatske. Srebro stiže u Konavle! Luko Vezilić najbolji vratar!

Članak Tončija Vlašića preuzet je sa stranica Dubrovačkog vjesnika.

Vodio je Cavtat 2:0 i 3:1, zatim 4:3 i 5:4, izjednačio na 6:6, te sredinom treće četvrtine na 7:7, a deset sekundi prije njenog kraja došao na pogodak zaostatka (8:9). Tim rezultatom se ušlo u zadnju četvrtinu u kojoj je sve do minutu i 6 sekundi prije kraja lovio izjednačenje. Nije uspio. Njegovi pokušaji slomili su se u tih zadnjih niti 70ak sekundi finala. Medveščak je s dva pogotka, 16 sekundi prije kraja je postigao posljednji, jedanaesti, potvrdio pobjedu.

Medveščak je tako u svom domu, na zagrebačkoj Šalati, obranio 11:8 pobjedom protiv Cavtata naslov prvaka na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske. Cavtat je doprvak Hrvatske. Novi je to uspjeh mlađih uzrasta kluba iz kojeg su ponikli brojni velikani hrvatskog vaterpola, kluba koji u svojoj povijesti, koja se piše više od pola stoljeća, ima čak devetoricu koji su nastupali na najvećem svjetskom natjecanju, Olimpijskim igrama. I većina ih se vraćala s medaljom oko vrata.

Na Šalati Cavtat nije uspio samo protiv domaćina, prvo u skupini, kad je bila odluka tko će biti prvi, a tko drugi, tj. tko će izravno u polufinale, te sad u finalu. Prije toga i između dva spomenuta ogleda s Medveščakom ostvario je pobjede. Tri uvjerljive, te uspjeh na peterce u polufialu protiv splitskog Jadrana, koji je na kraju osvojio broncu pobjedom protiv Solarisa u utakmici za treće mjesto.

Pod vodstvom Pava Pulića Cavtat je finale igrao u sastavu: 

Luko Vezilić (izabran za najboljeg vratara prvenstva), Petar Bako, Borna Kovačević, Luka Botić (1), Luka Dimnić, Bruno Glavinić, Antonio Butigan, Marino Grbešić (2), Lovro Miljas (1), Vlaho Rajčević (3), Ivano Tonković (1), Vlaho Ucović,  Petar Vezilić i Roberto Fox.

Luko Vezilić, vratar Vaterpolskog kluba Cavtat, izabran je za najboljeg vratara prvenstva
Luko Vezilić, vratar Vaterpolskog kluba Cavtat, izabran je za najboljeg vratara prvenstva

Cavtat ove godine prvak Hrvatske u uzrastu nada, sad doprvak na državnom prvenstvu za mlađe kadete!

Nova potvrda kako se radi s djecom u cavtatskom portu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK