IN MEMORIAM: Ivo Ivaniš

16. kolovoza nadnevak je koji je među ljubiteljima vaterpola i navijačima Cavtata i Juga obojen tugom i obilježen spomenom na jednog od svojih najdražih sinova, Iva Ivaniša, legendu Cavtata, Juga i hrvatskog vaterpola.

Dvadesetsedmogodišnji bek koji je, nakon prvih zaveslaja i loptanja na cavtatskom Vaterpolu, u gruškom plivalištu prošao sve Jugove kategorije i ostavio trajan pečat svojom igrom i osobnošću, igrom nesretne sudbine završio je život roneći na dah s prijateljima u blizini otočića Bobare u akvatoriju rodnoga mu Cavtata. 

Uspješnu vaterpolsku karijeru započeo je 1991. godine igrajući za VK Jug s kojim je osvojio naslov prvaka Europe, Kup LEN, dva Prvenstva Hrvatske i tri nacionalna kupa.

Od 1994. do 1996. nastupao je i za zagrebačku Mladost s kojom je osvojio dva Prvenstva Hrvatske i naslov prvaka Europe.

Od 1996. nastupao je za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju s kojom je osvojio srebrna odličja na Mediteranskim igrama u Bariju 1997. i Europskom prvenstvu u Firenci 1999. Sudjelovao je i na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000.

Uspomene na našega Iva trajno su urezane u nas. Ponosni smo što smo ga imali čast poznavati i naše misli uvijek će biti uz njegovu obitelj i prijatelje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK