Cavtaćani osvojili TOMO 2017

Nade VK Cavtat pobjednici su sedmog izdanja turnira Tomo Udovičić.

U finalnoj utakmici pobijedili su vršnjake iz hercegnovskog Jadrana rezultatom 4:3, i tako po prvi put podigli pehar prvaka.

Međunarodni memorijalni vaterpolski turnir „Tomo Udovičić“ turnir je za mlađe uzraste koji se na gruškom bazenu održava od 2011. godine, a u svijetu vaterpola prepoznat je kao malo svjetsko prvenstvo.

Na gruškom bazenu održan je spektakl otvaranja za djecu, a sam turnir se održava u spomen na Toma Udovičića, legendarnog dubrovačkog trenera koji je odgojio generacije vaterpolista od kojih su brojni postali najbolji svjetski vaterpolisti te državni, europski, svjetski i olimpijski prvaci.
Pod vodstvom trenera Vlaha Lise na turniru TOMO 2017 nastupili su:

Bruno Jerković, Petar Kušelj, Matej Herendija, Ivan Mijanić, Zvonimir Miloglav, Ivan Glavinić, Ivuša Burđelez, Nikola Krik, Marko Glavinić, Bruno Bobić, Ivor Miljan Popović, Marko Piplica, Nikola Balić, Jakov Kutić i Antonio Grmoljez.

Najbolji strijelac turnira je igrač Jug CO Vlaho Pavlić s 34 postignuta gola, najbolji vratar je Nikola Balić iz Cavtata dok je trofej ‘Ivo Ivaniš’ za najboljeg igrača osvojio igrač Roma Vis Nove Luca Provenziani.

​Nagrade najboljim pojedincima i momačadi uručili su igrači Jug CO Felipe Perrone, Marko Bijač, Xavi Garcia i Loren Fatović.

konačan poredak

  1. CAVTAT
  2. JADRAN CARINE
  3. ROMA VIS NOVA
  4. PRIMORAC
  5. AV CATTARO
  6. CN BARCELONA
  7. SINGAPORE YWPT
  8. JADRAN SPLIT
  9. CNA BARCELONETA
  10. ZEMUN

11. RN SALERNO
12. PARTIZAN
13. JUG CO
14. SZOLNOKI VSC
15. SVNRW DUISBURG
16. STARI GRAD
17. HAVK MLADOST
18. BUDVA
19. MEDVEŠČAK
20. KPK
21. INVICTUM

PODIJELITE OVAJ ČLANAK